Martekonferansen
Beskrivelse av foredrag 2005

Anne Skare Nielsen

Hva gjør deg unik og hva er din rolle i framtiden?

Globalisering er verdens beste årsak til å gjøre opprør mot det kjedelige, meningsløse arbeid. Hva gjør deg unik, hvor starter ditt engasjement? Hvordan bruker du ditt engasjement til å skape meningsfulle løsninger i din organisasjon? Hvem kan du bruke som inspirasjon til å bli bedre og gjøre ditt arbeid morsommere.

Vi sier at de best tilpassede er de som overlever, men ute i naturen kan det skje på mange forskjellige måter. Det er ikke alltid de vi legger merke til som klarer seg best. Det er langt bedre å være smart enn å være sterk.


 

Hans Geelmuyden

 Damenes dans

Makt er ikke noe man får. Makt er noe man tar. For hver kvinne som skal inn i et styre skal en mann ut, og det skjer ikke uten kamp. Hans Geelmuyden snakker om kvinner, makt og kommunikasjon og om hva som skjer når damene engasjerer.


 

Aino Kristin Olaisen

Kvinne i mannsdominert miljø

Det er "in" i tiden å etterspørre kvinnelige ledere og kvinnelige styremedlemmer. Hvordan oppleves det å være en kvinnelig leder? Hvorfor er det så få kvinner som blir kvinnelige ledere?

Å jobbe i en mannsdominert næring som ung kvinne kan by på visse utfordringer, både av positiv og negativ karakter.

Olaisen snakker om sine erfaringer på dette feltet, som kvinne, som "datter av sjefen", og som mor/partner


 

Elbjørg Gui Standal

På hvilken måte spiller styremedlemmenes rolle noen rolle?

Hvem bidrar til verdiskapningen i en bedrift? Fortsatt mener de fleste at en bedrifts økonomiske resultater er kriteriet for å si om en virksomhet lykkes eller ei.

Vi kaster et blikk på bunnlinjen i regnskapet, og mange vil tenke "Dette selskapet må ha en god ledelse, siden resultatet er så bra", mens et svakt resultat ofte forklares med spesielle forhold i markedet, upåvirkelige konjunkturer, uheldige rammevilkår, eller uforutsette problemer med produksjonsutstyret.


 

Helen Marie Rasmussen

LYST

er tittelen på foredraget til Helen Marie Rasmussen fra Kvæfjord. Hun har startet og utviklet 3 selskaper innen design og eiendom. Hun har også ulike styreverv og er partner i et havbruksselskap. Til oss kommer hun for å prate om den næringsutviklinga hun har deltatt i de siste 10 åra, og dele sine betraktninger rundt utviklingsmuligheter i landsdelen framover.


 
-
Publiseringsløsning: PublishON