Martekonferansen
Foredragsholdere 2005

Paneldebatt:

Årets Martekonferanse ønsker å se på hvordan vi kan få til en jevnere fordeling av makt og innflytelse mellom kvinner og menn i ledelse og næringsliv. Vi ønsker ikke lenger en debatt om kvotering, ulikheter og ubalanse, men fokus på den jobben som skal gjøres.

En av postene på programmet er en paneldebatt der vi ønsker å diskutere næringslivets fremtidige utfordringer. Debatten ledes av redaktør Tone Jensen fra Avisa Nordland, og vi kan skilte med følgende debattanter: 

Jarle Aarbakke, rektor,Universitetet i Tromsø

Jorunn Aasland, personalsjef Tromsøflaket/Snøhvit, Statoil

Henrik Andenæs, administrerende direktør, TFDS

Hans Kristian Amundsen, sjefsredaktør, Nordlys

Rolf Espenes, ordfører i Dyrøy kommune

Irene Lange Nordahl, fylkesråd for næring

Hans Olav Karde, administrerende direktør, Sparebank 1 Nord-Norge

Nina Solli, NHO


 

Spørsmål til debattantene

Under finner du spørsmål til debattantene. Du kan også sende inn spørmål ved å sende en e-post til:

Innsendte spørsmål:

  • Hva gjør dere når dere skal rekruttere styremedlemmer?
  • Hvordan kan dere påvirke at styrene blir mer mangfoldig og deriblant oppnå 40% kvinneandel?

 

Anne Skrede Nielsen

- Fremtidsforsker og Innovatør

Annes ekspertise er ledelse, værdiskabelse gennem indsigt i forbrugertrends, etik, nye teknologier og uddannelse samt fremtidens arbejdsmarked. Hun er medlem af Etisk Råd, Videnskabsministeriets IKT-forum, Dansk Design Centers Designmatters Advisory Board og er desuden en meget populær inspirator. Anne har i årene 2000-2003 arbejdet med fremtidsforskning og innovation ved Instituttet for Fremtidsforskning. Hun er biolog og kandidat i Statskundskab fra Københavns Universitet.

Foredrag: Hva gjør deg unik og hva er din rolle i fremtiden?
Les mer..


 

Hans Geelmuyden

Hans Geelmuyden (f. 1957) er styremedlem i Geelmuyden Kiese Gruppen og ledende seniorpartner i selskapet. Spesialområdene hans er strategisk kommunikasjon og investor relations. Geelmuyden har vært sjefredaktør i Morgenbladet og redaktør i forretningsbladet Farmand, arbeidet ved IBM-hovedkvarteret i New York og som journalist i Oslo. Hans Geelmuyden er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i 1979. Han sitter i flere styrer og i kollegiet i ukebrevet Mandag Morgen.

Foredrag: Damenes dans
Les mer..


 

Elbjørg Gui Standal

Elbjørg Gui Standal er studierektor ved Handelshøyskolen BI. Hun er utdannet siviløkonom og har graden Master of Management fra BI. I tillegg har hun gjennomført studier i psykologi og pedagogikk. Hun etablerte konsulentselskapet Elinora Consulting AS i 1995, og importselskapet Elinora Trading i 2000.

Gui Standal har lang yrkeserfaring gjennom ulike posisjoner i offentlig og privat virksomhet. Hun har arbeidet aktivt med styrearbeid siden 1968, og var initiativtaker til BI’s satsing på området. Hun er fagansvarlig for kurset ”Styrekompetanse” og har vært foreleser på dette kurset siden 1999. I tillegg har hun utviklet kurset ”Stryrelederen”, og er faglig ansvarlig for managementprogrammet ”Det verdiskapende styret”, sammen med professor, dr. juris Tore Brathen.

I dag har hun flere styreverv, og har utviklet og gjennomført styrekurs for kvinner, holdt foredrag om temaet, vært rådgiver og presentert temaet på internasjonale konferanser.

Foredrag: På hvilken måte spiller styremedlemmenes rolle noen rolle?
Les mer..

 


 

Aino Kristin Olaisen

Aino K Olaisen (f 1974) er daglig leder i Helgelandstorsk as på Lovund i Nordland.  Helgelandstorsk driver med oppdrett av torsk. Hun har sin utdannelse fra Norges Fiskerihøgskole, Fiskerikandidatstudiet. Har også studert historie og språk.
Etter endt utdannelse har hun jobbet med oppdrett av nye arter, slik som kveite, steinbit og torsk. Familien hennes er lakseoppdrettere, og oppveksten har vært preget av dette.
Hun har flere styreverv.

Foredrag: Kvinne i et mannsdominert miljø
Les mer...


 

Helen Marie Rasmussen

Helen Marie Rasmussen er can. filog, 52 år fra Kvæfjord i Troms. Hun er daglig leder i tre selskap; et eiendomsselskap og to designfirma. Innehar ulike styreverv og er partner i et havbruksselskap. Hun er aktiv deltager i utviklingen av havbruksnæringa.

Som daglig leder i Lyst og Mikko, jobber hun med design, klesdesign og annen innovativ design.

Helen Marie har som målsetting å skape og utvikle næring i nord.

Foredrag: LYST

Les mer...


 

Tone Jensen

- møteleder ved konferansen

Tone Jensen (50) er sjefredaktør i Avisa Nordland (AN) i Bodø. Avisa teller 80 medarbeidere, hvorav 39 er i redaksjonelle stillinger. Avisa har et opplag på ca. 26 000, og et lesertall på 73 000. Årlig omsetning: 125 milloner kroner.

AN har Bodø og Salten som sitt kjerneområde, men er også godt representert i andre kommuner i nordre Nordland. I tillegg til å utgi papir- og nettavis, driver AN også egen fjernsynskanal med 20 minutters lokal nyhetsending fem dager i uka.

Tone Jensen er cand.mag. fra Universitetet i Tromsø og Høgskolen i Bodø innenfor fagkretsen samfunnsvitenskap. Hun har også toårig høgskoleutdanning i journalistikk. Tone Jensen har jobbet som journalist, politisk redaktør og nyhetsredaktør i Nordlys. Hun har også vært informasjonssjef i Sparebank 1 Nord-Norge.


 
-
Publiseringsløsning: PublishON