Martekonferansen

Foredragsholdere Martekonferansen 2011


 

VIGDIS JOHNSEN

Vigdis Johnsen er Senior Manager i PwC Consulting i Tromsø. Hun har jobbet som leder og konsulent innenfor privat og offentlig sektor. Hun har sitt spesialfelt  innen HR, og jobber i hovedsak med ledertrening, organisasjons - og prestasjonsutvikling.

Vigdis trigges av skaperglede og mangfold. Hun har bred erfaring med styrearbeid og har vært med å starte flere bedrifter. I dag jobber hun med entrepenørskap og gleder seg stort over å følge grundere og ledere mot sine mål.

Hun beskrives ofte som livlig, engasjerende og som gjerne utfordrer! Hun er blitt kalt både fyrverkeri og ulv i fåreklær. Hun liker både høye fjell og buldrende hav, er aktiv kajakkpadler og liker livet under åpen himmel.

Vigdis Johsen har utdanning innen helsefag, ledelse, administrasjon og har coaching og veiledning som spesialfelt.


 

ANJA EDIN

Anja Edin er utdannet lærer, spiller på Storhamar Håndball og har spilt håndball VM for det norske kvinnelandslaget.

 

Hun har etablert selskapet Fearless hvor hun snakker om viktigheten med teambuilding og at den store tryggheten og de viktigste bekreftelsene hele tiden skal komme innenfra. 

 

Fearless er basert på trippel S: Selvfølelse, Samarbeid, Sprenge grenser.

Foredraget snakker om motivasjon, kreativitet og enkle tankebaner, og å frigjøre seg fra frykten om å feile. 

Basert på hverdagslige utfordringer, lever jeg mitt liv etter meg, eller etter samfunnets forventninger.


 

NINA AMBLE

Nina Amble er seniorforsker hos Arbeidsforskningsinstituttet og har sammen med Elisabeth Gjerborg gjennomført en undersøkelse som skulle se på arbeidssituasjonen til norske kvinner i lederstillinger. Den har gitt ny kunnskap om hva som kan hjelpe til å vurdere og forbedre balansen mellom arbeids- og familieliv for kvinner som arbeider som ledere.

Hva handler det om? Tidsklemt eller å pusle tid? Hvordan finne gode løsninger i en travel hverdag? Amble sitt foredrag vil presentere resultatene fra denne undersøkelsen og dele hemmelighetene som kan gjøre det mer attraktivt for kvinner å ha lederjobber.


 

JØRGEN HELLAND

Jørgen jobber til daglig med strategi og praktisk gjennomføring av tiltak i sosiale medier. Han er utdannet sosiolog ved Universitet i Oslo (Cand. Mag) og Aalborg Universitet (Master of Arts). Han har mer enn ti år bak seg i internettbransjen og jobbet tidligere med markedsføring i søkemotorer og salg på nett. I dag har han en rekke større og mindre prosjekter bak seg innen sosiale medier og er redaktør for Halogens egen fagblogg Kjøkkenfesten.

Under Martekonferansen skal han snakke om hvordan vi kan bli flinkere til å bruke sosiale media for å nå de riktige målgruppene.


 

RAGNHILD ERIKSEN HEEN

Ragnhild Eriksen Heen har siden mars 2009 jobbet som markedsrådgiver hos Eksportutvalget for fisk (EFF). I EFF har hun ansvaret for den digitale satsningen i Norge, gjennom Godfisk. I tillegg har hun prosjektleder ansvar for ulike forbrukerkampanjer. Før hun startet hos EFF studerte hun ved Norges handelshøyskolen i Bergen, hvor hun tok sin fordypning i Strategi og ledelse. Bachelorgraden gjennomført hun ved Norges fiskerihøyskole i Marin Bedriftsledelse. Gründerskolen var også en del av hennes utdanning og tilbrakte dermed 3 måneder i Singapore. I Singapore hadde hun ansvaret for den digitale markedsføringen i en oppstarts bedrift. 

 

Vi skal få et innblikk i hvordan EFF gjennom Godfisk har jobbet med å nå ut til unge norske forbrukere om norsk sjømat gjennom sosiale media.


 

ELISABETH KILDALSEN OG TRUDE LORENTZEN

Bryggejentene er et samarbeid mellom de to svigersøstrene Elisabeth Kildalsen og Trude Lorentzen som begge har en brennede lidenskap for interiør, klær, barneleker og lokalprodusert mat og drikke. De driver en butikk og kafé i Ersfjorden, ca. 20 minutter fra Tromsø sentrum, og markedsfører seg via sosiale medier for å fortelle verden om seg selv.


 

LANA BERGLUND/ KVINNOVASJON

Lana Berglund er prosjektleder for DIT Kvinnovasjon Troms, jobber i Senja Næringshage, bor på Finnsnes, utdannet økonom, og studerer nå videre på masterstudier i Innovasjon og næringsutvikling ved Høgskolen i Lillehammer.


 

HELGA ZWARG O´DONOHUE / FEMALE FUTURE

Helga Zwarg O`Donoghue jobber som prosjektleder i NHO Troms. Hun er samfunnsviter med hovedfag i samfunnsplanlegging fra UiT. O`Donoghue er utdannet coach og er blant annet NLP Master Practitioner. I tillegg er O`Donoghue instruktør i oppmerksomhetstrening/mindfullnes (MBSR). I NHO Troms jobber O`Donoghue med lederutviklingsprogrammene Female Future Troms og Global Future Troms.  O`Donoghue har ledet Female Future Troms siden 2007 og skal holde et innlegg om det populære lederutviklingsprogrammet.


 

JANNE VANGEN SOLHEIM OG ARNE FONNELAND

Janne Vangen Solheim er konsernsjef, eier og i styret til Janus fabrikken AS sammen med Arne Fonneland, adm. dir i Janus.

 

For 10 år siden fikk de oppdraget med å ta den over 100 år gamle fabrikken inn i en ny generasjon. Med ryggen mot veggen, solid pågangsmot og ekstremfokus har de bygget opp Janus til en av Europas største tekstilfabrikker, og er blitt økonomisk svært solid.

 

Den gamle utedoen er bygget opp igjen, fabrikkens togstasjon er rehabilitert og Janus Kultursenter er et av Hordalands utvalgte turistmål. Den gamle direktørboligen er i ferd med å utvikles til et eget trusehotell, hvor gjestene selvsagt får rene truser hver dag. 

 

Janne og Arne vil på sin svært ærlige og humørfylte måte dele noen av sine opplevelser på veien til trygghet for fabrikken og de ansatte – en ikke så rent lite kronglete vei!

 

Arne er fra Hardanger og er utdannet økonomi, men ser nok helst seg selv som fruktbonde. Janne er utdannet Kjøpmann og førskolelærer. Hun ser nok på seg selv som hønemor.


 

INGRID ERØY FAGERVIK

Ingrid Erøy Fagervik er daglig leder og designer i bedriften Blafre som hun startet i 2005 og ble tidligere i år kåret til årets kvinnelige gründer av bladet Henne og fikk tildelt "Startknappen" av handels- og næringsminister Trond Giske. 

 

Ingrid har samtidig jobbet som utviklingsredaktør i Vårt Land og ble i 2010 kåret til «Årets nyskaper» av Oslo redaktørforening. Jobber nå fulltid i Blafre og sitter i diverse styrer. Mamma til Nora, bor på Ekeberg i Oslo og har bakgrunn som journalist/nyhetsanker i TVNorge og Agerposten.

 

Vi skal få høre henne fortelle om sin historie som gründer og hvordan hun har bygget opp sitt selskap fra skisseboka til internasjonal suksess!


 

RITA MYRVANG

Rita jobber som daglig leder i Hamco Bygg AS. Hamco Bygg produserer og selger garasjer, hytter, hus og byggevarer. Bedriften er over 30 år og Rita eier og driver familiebedriften sammen med sin samboer, Vidar. Rita er også styreleder og medeier i søsterbedriften Hamco Entreprenør AS. Bedriften ligger i heimbygda til Rita, i Rossfjordstraumen, like utenfor Finnsnes.

 

Rita er utdannet sivilingeniør i bygg og anlegg, i tillegg til å ha utdannelse som branningeniør og takstmann, også har hun tatt ped.sem.  Hun har lang fartstid som leder og har også vært engasjert i nærings- og bygdeutvikling i Rossfjordbygda siden 1995. Hun har vært blant annet vært styreleder i NUR,  Næringsutvikling i Rossfjordbygda, siden starten og har også hatt diverse styreverv lokalt og i fylket.  

 

Rita og Hamco Bygg har vært med på flere av Innovasjon Norge sine programmer. Blant annet FRAM-prosjektet, Styreledelse, Design i Nord-prosjektet, adept i Mentor-program med mer.  Hun har knyttet gode nettverk og er en av 12 damer som fortsatt møtes 2 ganger i året etter å ha deltatt på Mentor-programmet i 2003.


 

FORSKERE FRA UNIVERSITETET I TROMSØ

Forskere fra Universitetet i Tromsø innleder og
deler erfaringer fra samarbeid mellom forskning og næringsliv.


 

ERICA GRUNNEVOLL

Erica Grunnevoll er en dreven og ettertraktet foreleser og kursleder, og er kjent for å bidra til løsninger på fastlåste arbeidskonflikter og vanskelige arbeidsprosesser. Hun er utdannet teolog og arbeidet i flere år som prest i den norske kirke, og er en inspirator som kan snakke om ulike tema på en humoristisk, praktisk og hverdagslig måte. Hun har vært bidragsyter i flere av Forsvarets lærebøker innenfor stressmestering, ledelse og etikk,

 

Erica skal med foredraget påfyll til livets krukke minne oss om at vi alle bærer på talenter og muligheter som må bevisstgjøres og dyrkes for å kunne utvikle seg. Gjennom en klok, praktisk og humoristisk historie tar hun budskapet inn i virkeligheten og ned i hverdagen slik at det blir matnyttig og kan tas i bruk umiddelbart etterpå.


 
-
Publiseringsløsning: PublishON